WHO: Coronapandemie is aan het versnellen

De coronapandemie is aan het versnellen, waarschuwt Tedros Adhanom Ghebreyesus vrijdag. De hoogste baas van gezondheidsorganisatie WHO meldt dat er donderdag in totaal 150.000 nieuwe besmettingen zijn gemeld. Dat is een nieuw dagrecord.
Coronapandemie

Bron: Nu.nl

Bijna de helft van alle nieuwe gevallen was gemeld in Noord- en Zuid-Amerika. Ook komen er veel meldingen uit Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten.

Volgens Tedros begeeft de wereld zich in een “nieuwe en gevaarlijke fase”. Hij wijst erop dat het coronavirus zich nog steeds snel verspreidt en nog steeds dodelijk is. Ook benadrukt hij dat de meeste mensen nog altijd vatbaar zijn.

De directeur-generaal roept mensen op zich aan social distancing te blijven houden. Ook wijst hij erop dat landen en mensen “extreem waakzaam” moeten blijven.

Wereldwijd worden maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus versoepeld. Dit gebeurt in landen waar de piek van de virusuitbraak is geweest, maar er zijn ook landen die dit doen terwijl het virus daar nog niet onder controle is.

Ruim 8,5 miljoen besmettingen wereldwijd

Volgens de laatste cijfers van de prestigieuze Johns Hopkins University zijn wereldwijd ruim 8,5 miljoen besmettingen bekend. De meeste gevallen zijn vastgesteld in de Verenigde Staten (2.196.998), gevolgd door Brazilië (978.142), Rusland (568.292), India (380.532) en het Verenigd Koninkrijk (303.281).